Lana Meertens debuteert met ‘Ga met me mee’ op RHB sublabel TalentedKids

De 11-jarige Lana Meertens uit Barneveld is het allereerste jonge talent dat een single uitbrengt op het Rood-Hit-Blauw sublabel TalentedKids. Het idee om dit label speciaal voor kinderen op te zetten kwam in een stroomversnelling door een mailtje die de moeder van Lana naar Ronald Visch en Marja Willems had gestuurd vanwege een zoektocht naar een platenmaatschappij die zich speciaal richt op kinderen. Op internet had ze namelijk een verwijzing gevonden naar dit in Nijkerk gevestigde bedrijf. Dat het zo dicht in de buurt van Barneveld lag was natuurlijk perfect.

Moeder Debbie laat weten dat ze erg onder de indruk was van de luisterende oren van Ronald en Marja. Lana is namelijk een meisje dat op 3-jarige leeftijd extreem ziek is geworden. Omdat haar ontwikkeling op dat moment stopte en haar lichaam ook niet altijd meewerkte heeft ze echt moeten knokken voor een plekje op deze aarde. Inmiddels gaat het stukken beter met haar. In al die jaren bleek dat zingen echt een uitlaatklep voor Lana was. Dat viel niet alleen bij haar ouders op, maar ook bij mensen uit hun omgeving. Om die reden werd afgelopen september contact opgenomen met zangcoach Jacqueline AronsonZij heeft haar een aantal technieken bijgebracht die ze gebruikte bij haar deelname aan de Ministars Talentenjacht. Daar werd ze gescout door zanger Danny van den Braak. Hij zorgde ervoor dat ze ook bij Café Fiesta in Almere mee mocht doen aan een talentenshow. Daar bleek dat ze met lef, veel plezier én met mooie uithalen haar veelzijdige repertoire vertolkte.

Het kon natuurlijk niet uitblijven dat er gezocht werd naar iemand die haar wilde helpen aan een eerste eigen single. Het toeval wilde dat Roy Otters al 4 jaar een lied op de plank had liggen dat grotendeels in haar straatje zou passen. Deze track is haar aangeboden door het teamvan Cafe Fiesta “Sing your song” De tekst op een aantal punten aangepast en vol trots presenteert Lana nu haar debuutsingle ‘Ga met me mee’. Debbie geeft aan dat als je de beelden van de clip bekijkt en goed luistert naar de tekst je begrijpt waar het allemaal omgaat. Het nummer herbergt een hele belangrijke boodschap, namelijk dat je plezier wilt maken en wilt genieten terwijl dat niet zo vanzelfsprekend is. Er wordt namelijk op school vaak gepest en dat heeft Lana aan het denken gezet voor dit lied.

De CD-single ‘Ga met me mee’ is vanaf 7 juni 2023 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Jaap van Didden, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en YouTube te zien zijn.

Meer informatie of een boeking voor Lana!